28 Dec '15, 2pm

ATÖLYE Labs upcycle old shipping containers into an eco-friendly tech campus in Istanbul: Read the rest of ATÖ...

has captured the essence of upcycling with the Container Park, a recently completed tech park made up of 35 repurposed shipping containers . Located in the heart of Istanbul’s Ege University, the cargotecture cross-disciplinary campus mainly comprises lab space, but also includes a restaurant, showroom, cafe, hacker space, and offices. The eco-friendly project doesn’t just stop with the reuse of building materials—the Container Park also boasts a low-energy footprint thanks to thick insulation, LED fixtures, green walls, and natural ventilation.

Full article: http://inhabitat.com/atolye-labs-upcycle-old-shipping-con...

Tweets

#TipTuesday Want an eco-friendly property? Foll...

If you are looking for a house, and you want to go green, there are a few key points to keep in mind. These are true wheth...

Four Second Home Shipping Container Retreats

ecobuildingpulse.com 29 Dec '15, 10pm

Shipping container homes are an ideal option for homeowners who are looking to invest in a second home, but can't quite af...

Today’s green plate special…up to 40% off selec...

bambeco.com 02 Jan '16, 2pm

Every product and every purchase makes a positive impact on our planet, from preserving resources and prevent pollution to...

Old Soviet-bloc factory relics are salvaged and...

inhabitat.com 27 Dec '15, 5pm

Szaplonczai and other Busho Studio designers seek out their unique custom-lighting solutions everywhere from abandoned fac...

Four second home shipping container retreats:

ecobuildingpulse.com 31 Dec '15, 2pm

Shipping container homes are an ideal option for homeowners who are looking to invest in a second home, but can't quite af...

‘Steelhenge’ Takes Shipping Containers To Anoth...

Swiss architecture firm Bureau A recreated the iconic Stonehenge with shipping containers for the first edition of the bie...

‘Steelhenge’ Takes Shipping Contain...

Swiss architecture firm Bureau A recreated the iconic Stonehenge with shipping containers for the first edition of the bie...

Old Norwegian boathouse revamped as a glowing summer house

Old Norwegian boathouse revamped as a glowing s...

inhabitat.com 30 Dec '15, 6am

To make the space larger, an extension was made at the back combining the wooden louvers with a polycarbonate skin that af...