28 Jan '16, 6pm

A simple town house transformed into a playful kindergarten in Vietnam

A simple town house transformed into a playful kindergarten in Vietnam

The kindergarten is located in Tân Định ward, one of the District 1 subdivisions in Sài Gòn, Vietnam . The architects approached the conversion by expanding and contracting the volume of the existing house while complying with the house’s structural elements. Programmatically flexible, these new spaces can be used as private rooms and larger

Full article: http://inhabitat.com/a-simple-town-house-transformed-into...

Tweets

Passively cooled Walls and Vaults House in India brings lush tropical vegetation inside

Passively cooled Walls and Vaults House in Indi...

inhabitat.com 29 Jan '16, 6am

The Walls and Vaults House in India is a dynamic green home for a family with two kids and their grandparents. Tucked into...

More about the NJ Engineering Family home: #Zenesis #Home #design Case Study: Zenesis House | Green Building Design

More about the NJ Engineering Family home: #Zen...

gbdmagazine.com 30 Jan '16, 1am

“When we calculated everything, it became clear that Foamglas was the only material I could use and still achieve all of t...

Where to from here for Vietnam? - East Asia Forum

Where to from here for Vietnam? - East Asia Forum

eastasiaforum.org 04 Feb '16, 12am

Author: Jonathan D. London, City University of Hong Kong While Vietnam’s 12th Party Congress was billed as a contest for l...

MdAA turned an old stable into amazing apartment with an elevated “treehouse” bed...

MdAA turned an old stable into amazing apartmen...

inhabitat.com 28 Jan '16, 6am

, headed by Massimo d'Alessandro, turned an old derelict stable into a luxury apartment in Rome. Dubbed Trastevere ’09 aft...

#DesignThinking mastery it’s not as simple as g...

designsojourn.com 29 Jan '16, 6am

You might have probably heard everyone’s jaw drop after I mentioned this on Twitter over the weekend. A fellow designer an...

@inhabitat

inhabitat.com 26 Jan '16, 9pm

All material is good material, if you find the right use for it. Studio Brieditis & Evans challenges our notion of waste i...